Afsluiting Dutch Food Week 2019
Op World Food Day ontving de Mauritskazerne ruim 300 voedselprofessionals voor een dagvullend programma over het thema ‘food’. Deze dag gold tevens als afsluiting van de Dutch Food Week, een week waarin er in heel Nederland diverse evenementen rondom voedsel, voedselproductie en innovatie zijn georganiseerd. De evenementen droegen bij aan de bewustwording over wereldwijde voedselzekerheid; een belangrijke opgave is waar we állemaal voor staan.
Voedselprofessionals, wetenschappers en de overheid kwamenbij elkaar om te discussiëren over de rol die Nederland kan spelen in het realiseren van Sustainable Development Goal 2: #zerohunger in 2030. Eén van de werelddoelen waaraan Nederland zich, als één van de 193 lidstaten van de Verenigde Naties, heeft gecommitteerd. World Food Day is een internationale bewustwordingsdag die in 1979 in het leven is geroepen door de Verenigde Naties om aandacht te vragen voor voedselzekerheid. In Nederland wordt de invulling gedaan door het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, het Ministerie van Buitenlandse Zaken en Dutch Food Week in samenwerking met diverse programmapartners.
Bekijk onderstaande fotoverslag van een inspirerende bijeenkomst in de Mauritskazerne.
(Fotocredits: © Floris Heuer)