Alliantie Voeding in de Zorg organiseert een succesvol congres in de Mauritskazerne!

Het landelijk congres van Alliantie Voeding in de Zorg in de Mauritskazerne was een succes! Dit jaarlijkse congres werd voor het eerst op een externe locatie georganiseerd. Benieuwd naar de reden en hoe ze bij de Mauritskazerne terecht zijn gekomen? Margot de Regt, Projectleider kennisdisseminatie, vertelt hier graag meer over.

Margot werkt aan verschillende projecten rondom goede voeding in de zorg. De vraag waar zij zich vooral mee bezighoudt is: hoe brengen we onze kennis over naar de juiste personen en de juiste plek? Een belangrijk onderdeel hiervan is het organiseren van evenementen, waaronder dit lustrumcongres. Tijdens het congres deelden tientallen experts uit ziekenhuizen, zorginstellingen en onderzoekers hun kennis en ervaringen met de 200 aanwezige facilitair managers, diëtisten, leveranciers, cateraars, beleidsmakers en stakeholders.

LEUK ZO’N EVENEMENT! KUN JE MEER VERTELLEN OVER HET DOEL?

Dit jaar werd het congres georganiseerd met ons programma Goede Zorg Proef Je: Hierin werkt Alliantie Voeding in de Zorg met ziekenhuizen en andere zorginstellingen uit heel Nederland aan het implementeren van een gezonder en duurzamer voedingsaanbod. Het congres stond in teken van kennis delen, ervaring uitwisselen en netwerken. Tenslotte was dit ook een mooi moment om stil te staan bij successen en elkaar te inspireren. En dit is gelukt!

WAAROM IS DE MAURITSKAZERNE DE IDEALE LOCATIE VOOR JULLIE EVENEMENT?

Alliantie Voeding in de Zorg  is gevestigd in Ede, midden in regio Foodvally. Eerdere congressen vonden plaats in Ziekenhuis Gelderse Vallei, hét voedingsziekenhuis van Nederland. Maar gezien de omvang van dit event, waren we op zoek naar een externe locatie. Aangezien de gasten uit het hele land kwamen, vonden wij het belangrijk dat de locatie centraal gelegen is. Daarnaast moest het ook goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer, omdat wij onze gasten stimuleren met het OV te komen in het kader van duurzaamheid. Daarnaast was het belangrijk dat de locatie 200 man kon ontvangen en er genoeg subruimtes beschikbaar waren voor onze geplande workshops en presentaties. De Mauritskazerne voldeed aan al deze eisen, dus de ideale locatie voor ons congres.

Kun je mij eens meenemen in jullie dag? Hoe zag het programma eruit?

Margot: “We begonnen met een dagstart met ons team. Daarna kwamen alle bezoekers al snel binnendruppelen. Gelukkig verliep dit soepel en was de aankomst goed geregeld. We begonnen het congres met een plenair programma in de grote zaal. Hierna splitsten we op in kleinere groepen en verdeelden we ons over de verschillende ruimtes voor de workshops. Daarna was het tijd voor een pauze. We hadden een lange pauze met uitgebreide lunch op het programma staan, waarbij we een aantal stands hadden van cateraars en leveranciers om onze gasten te inspireren. Dit was een mooi moment om met elkaar te netwerken. Na de pauze vervolgden de workshops zich en was er een afsluitend plenair programma. Tot slot konden onze gasten nog aansluiten bij de borrel.”

Wat heeft jullie het meest verrast?

“Het was heel fijn om te zien dat iedereen van de organisatie zo goed meedacht. Er werd rekening gehouden met de verschillende dieetwensen en het was goed om te zien dat het overgebleven eten van de lunch niet werd weggegooid, maar juist werd gedeeld met de buurbedrijven. Verder waren we positief verrast over de ruimtes, waar we vanuit de bezoekers ook veel positieve reacties over hebben gekregen. Tenslotte werd er ook goed meegedacht over de planning en indeling van de bezoekers op de dag zelf.”

Hoe kijken jullie terug op jullie evenement?

“Zo’n groot congres organiseren we niet vaak en dit was ook de eerste keer dat dit evenement plaatsvond op een externe locatie. We werden goed ondersteund door onze contactpersoon en kijken we er heel tevreden op terug. Achteraf hebben we veel complimenten gekregen over de locatie die goed bij het thema paste. Er hing een leuke sfeer en de gasten waren erg enthousiast. Alles kwam mooi samen deze dag!”

Jouw volgende congres ook in de Mauritskazerne?

Leuk! We ontvangen je graag voor een locatiebezoek om de mogelijkheden te laten zien en te bespreken. Bel 088 000 1506 of stuur een mail naar info@mauritskazerne.nl om een afspraak in te plannen of meer informatie op te vragen. Hopelijk spreken we elkaar snel!

Gerelateerde artikelen

Delinuts vergadert in (food)stijl: lees hun ervaringen over de Sweet Room

Sluit jouw vergadering af met een tasting

Altijd duurzaam eten op jouw event