De Mauritskazerne is geopend! – Klaar voor jouw evenement

Op maandag 1 juli was het zover; de feestelijke opening van de Mauritskazerne. De monumentale evenementenlocatie centraal gelegen in Nederland is helemaal klaar voor de mooiste evenementen!

De gasten stapten binnen in een indrukwekkend rijksmonument, dat er van buiten nog net zo uitziet als toen het in 1904 gebouwd werd. Tijdens de officiële opening door initiatiefnemer Timo Kruft werden de gasten meegenomen in het verhaal van de nieuwe Mauritskazerne. Onder het genot van een drankje en verschillende lekkernijen konden zij daarna het pand ontdekken.

Locatie met een verhaal
De locatie heeft echt een tweede leven gekregen. Het interieur is karaktervol en warm-industrieel van voornamelijk hergebruikte materialen. Zo zijn de zeecontainers jarenlang het decor van een Rotterdams pop-up restaurant geweest en staan nu als eyecatchers in de congreshal. Binnen in de plenaire zaal zorgen het hoge plafond en de grote boogramen voor veel daglicht. Deze zaal biedt plaats aan groepen tot 600 personen. Daarnaast is er volop ruimte voor break-outsessies in de voormalige barakken van de kazerne.

Lokale streekproducten
Nu bieden de oude zeecontainers ruimte om kennis te maken met het verhaal van de regionale boeren. De Mauritskazerne werkt onder meer samen met Remeker Kaas (Biologische kaasboerderij in Lunteren), Ecofields (Biologische kalverhouderij en wijngaard in Wekerom) en Millgreens (Kweker van kiemen en cressen uit Barneveld). Zij waren onder andere aanwezig om hun duurzame lekkernijen te laten proeven. Wat je eet en drinkt heeft dus geen wereldreis afgelegd en is gemaakt met respect voor de natuur. Wel zo duurzaam.

Goed bereikbare evenementlocatie
De Mauritskazerne ligt in Ede, centraal in Nederland. Op 2 minuten lopen van het intercitystation Ede-Wageningen, maar ook met de auto is de kazerne goed te bereiken. Je bent er vanaf de snelweg A12 binnen 10 minuten. Parkeren kan op een groot parkeerterrein vlakbij de kazerne.

Gerelateerde artikelen

Delinuts vergadert in (food)stijl: lees hun ervaringen over de Sweet Room

Alliantie Voeding in de Zorg organiseert een succesvol congres in de Mauritskazerne!

Sluit jouw vergadering af met een tasting