De kracht van lokaal!

Duurzame catering voor jouw evenement

Streekproducten worden steeds populairder en dat is niet zonder reden! Producten uit de regio zijn lekker, vers en belanden op jouw bord zonder een flinke CO2-uitstotende reis af te leggen. Kortom; wie een evenement met duurzame catering wil organiseren kiest voor de kracht van lokaal!

Weet wat je eet
Weten wat je eet is belangrijk; sinds het ontstaan van massaproductie is het steeds onduidelijker geworden wat we precies in onze monden stoppen. Ook de ingrediëntenlijst biedt vaak geen duidelijkheid; E-nummers, emulgators, toegevoegde geur-, kleur- en smaakstoffen.. Wie zijn evenementencatering naar een hoger niveau wil tillen moet zijn bezoeker eerlijk, vers en duurzaam eten bieden. Streekproducten worden rechtstreeks ingekocht bij de boer of kweker en daarmee is de herkomst ervan bekend.

Minder uitstoot
Biologisch is beter en duurzamer toch? Niet altijd!  Wanneer jouw biologische kiwi afkomstig is uit Nieuw-Zeeland moet deze een flinke CO2-uitstotende reis afleggen alvorens deze jouw bord bereikt. Echt duurzame evenementencatering komt dus uit de streek. De producten worden direct bij de product gekocht, waardoor transport niet nodig is. Het aanbod is specifieker en wellicht beperkter; maar met de juiste bereiding niet minder verrassend en lekker!

FoodValley
Bij de Mauritskazerne kennen wij de kracht van lokaal als geen ander. Onze locatie bevindt zich midden in de FoodValley en dat proef je! We serveren jouw gasten hapjes, een lunch of diner met de beste ingrediënten uit de streek. Wat er op jouw bord ligt heeft dus geen duizenden kilometers afgelegd en is vers, gezond en duurzaam. Neem jouw gasten mee op een culinaire reis door de Gelderse Vallei door ze kennis te laten maken met de rauwsmelke natuurkorst kaas van Remeker, het smaakvolle brood van natuurbakkerij Joris Brood of een van onze verantwoorde vlees- en/of vega opties.

Ook kennis maken met duurzame evenementencatering en de smaken van de FoodValley? Maak kennis met onze tastings en arrangementen

Gerelateerde artikelen

Delinuts vergadert in (food)stijl: lees hun ervaringen over de Sweet Room

Alliantie Voeding in de Zorg organiseert een succesvol congres in de Mauritskazerne!

Sluit jouw vergadering af met een tasting