Mannen en vrouwen uit de regio FoodValley die werken met zorg voor mens, dier, milieu en pure smaken. We serveren jouw gasten hapjes, een lunch of diner met de beste ingrediënten uit de streek. Wat er op je bord ligt heeft dus geen duizenden kilometers afgelegd en is vers, gezond én duurzaam. Weten wat je eet en drinkt. Dat geeft een extra dimensie aan de beleving van jouw evenement. Ontdek de verhalen van onze voedselmakers.

Streekproducten van Remeker in de Mauritskazerne

Remeker kaas

Remeker is een rauwsmelke natuurkorst kaas, gemaakt op de boerderij de Groote Voort in de Gelderse Vallei. De melk van de eigen Jersey-koeien wordt gebruikt voor de productie. Deze koeien worden grasgevoerd met een beperkte aanvulling van onbewerkte producten als haver en rogge. De kaas is biologisch en wordt gepekeld, waardoor het zoutgehalte laag is. Tijdens je evenement is de boer aanwezig om jouw gasten deze kaas te laten proeven.

Joris brood

Joris Brood is een kleine natuurbakkerij in de Gelderse
Vallei. Alles draait hier om natuurlijke smaakontwikkeling. Het brood wordt met de beste ingrediënten bereid; op steen gemalen meel, grondwater en Keltisch zout. Het brood wordt met de hand gevormd en gebakken op een stenenvloer. Deze langzame en natuurlijke smaakontwikkeling zorgt voor een maximale smaak. Je kunt bij de Mauritskazerne van dit brood genieten. 

Streekproducten van Joris brood in de Mauritskazerne
Streekproducten van Binnevelds rund in de Mauritskazerne

Binnenvelds rund

In de gemeente Rhenen runnen Roel en Toke van Dijk een agrarisch bedrijf met melkkoeien, jongvee en Belgische Blauwen; een vleesras met mals vlees. De koeien lopen zoveel mogelijk buiten en krijgen veel ruimte in de stal. Daarnaast worden ze gevoerd met voedsel waar geen stoffen zoals E-nummers inzitten en worden kleinschalig vervoerd naar een slager in de buurt. Bij de Mauritskazerne kun je genieten van een broodje hamburger van Binnenvelds Rund.

Ecofields

Ecofields is de eerste producent van biologisch kalfsvlees in Nederland. Het bedrijf uit Wekerom verzorgd kalveren die afkomstig zijn van biologische melkveebedrijven uit het hele land. Het kalfsvlees heeft het Beter Leven keurmerk met 3 sterren voor dierenwelzijn. Je kunt bij de Mauritskazerne het kalfsvlees proeven in de vorm van rundereepjes op een wrap met frisse koolsalade en een huisgemaakte smokey barbecuesaus.

Streekproducten van Ecofields in de Mauritskazerne