Tasting Room | © Tycho Müller | www.tycho.photo
Tasting Room | © Tycho Müller | www.tycho.photo
Tasting Room | © Tycho Müller | www.tycho.photo
Tasting Room | © Tycho Müller | www.tycho.photo

Proeven in de Mauritskazerne wegens succes verlengd tot en met 28 JUNI 2024

Proeven in de Mauritskazerne is een tasting experience die al je zintuigen prikkelt. Luister, kijk, ruik, voel en proef; maak je klaar voor smaakbeleving op je bord en een vleugje visuele magie. Terwijl je geniet van de lekkerste (lokale) gerechten, ga je op een 360°-reis door de wereld van ons eten. Maak kennis met vertical superfoods, neem een kijkje in een fungi farm en vlieg mee met de honingbij. We heten je graag iedere vrijdag welkom voor een 2-uur durende experience vol smaak, kennis én inspiratie.

Boek direct jouw stoel

Geniet van een 3-gangen diner inclusief wijn

360° graden-ervaring met beeld, geluid, geur en smaak

Op loopafstand van station en gratis parkeren

3-GANGEN DINER INCLUSIEF WIJN VAN €49,50 VOOR €39,50

Proeverij van micro-greens geserveerd met lupinebonen en quinoa

Wijn: Fedele Cattaratto Pinot Grigio, Sicilië, Italië

Gegaarde haan van de Lankerenhof geserveerd met lintpasta van Bleieren en huisgekweekte oesterzwam

Wijn: Fedele Nero d’Avola, Sicilië, Italië

Proeverij van verschillende smaken honing met hangop

Alleen, samen of als groep

De tasting experience vindt plaats op vrijdagavond van 18:00 uur tot 20:00 uur. Er is plek voor maximaal 36 gasten, dus boek snel een stoel voor jou en je partner of vrienden. Kom je alleen? Geen probleem! Doordat je samen met andere gasten aanschuift rond het foodeiland is deze smaakbeleving ook voor jou!

Wil je samen met je medewerkers of zakenrelaties naar Proeven in de Mauritskazerne? Neem even contact op met info@mauritskazerne.nl. Voor groepen vanaf 36 personen is het in overleg ook mogelijk om ook op andere avonden samen op smaakavontuur te gaan.

Boek direct jouw stoel

Veelgestelde vragen

Je vindt de Mauritskazerne op het World Food Center in Ede. Dichtbij station Ede-Wageningen en de A12. Bekijk het adres en de route naar de locatie.

Klik hier voor de plattegrond
Naast de bananankas achter de Mauritskazerne is een parkeerterrein. Je kunt hier gratis parkeren. Je loopt vervolgens om de kazerne naar de entree (let op: ingang E). Die bevindt zich aan de voorkant van het pand.

Twee uur. We starten om 18:00 uur tot 20:00 uur. loop je vol inspiratie naar buiten. Om op tijd te kunnen starten vinden we het fijn als je 10 minuten eerder aanwezig bent.

Nee, dat is niet mogelijk. Het menu en de 360°-video sluiten namelijk naadloos op elkaar aan en vormen samen één beleving.

Je kunt allergieën doorgeven via info@mauritskazerne.nl. Tijdens de avond zelf kunnen we geen aanpassingen aan gerechten meer doen.

We hebben een standaard menu, dus als je glutenintolerantie hebt dan kunnen we onze lintpasta van bleieren achterwege laten. We serveren dan alleen de gegaarde haan van de Lankerenhof met rucola en huisgekweekte oesterzwam.

Verder is het helaas niet mogelijk om verdere aanpassingen op het menu te doen. Wil je komen? Stuur dan na reservering een mail naar info@mauritskazerne.nl, zodat we hier met de voorbereidingen rekening mee kunnen houden. Tijdens de avond zelf kunnen we geen aanpassingen aan gerechten meer doen.

We hebben een standaard menu, maar als je geen vlees eet serveren we geen gegaarde haan van de Lankerenhof. We bieden geen vegetarische alternatief aan. Het tweede gerechtje wordt dan lintpasta van bleieren en huisgekweekte oesterzwam. Wil je komen? Stuur dan na reservering een mail naar info@mauritskazerne.nl, zodat we hier met de voorbereidingen rekening mee kunnen houden. Tijdens de avond zelf kunnen we geen aanpassingen aan gerechten meer doen.

Ons menu is helaas niet geschikt voor iemand met een lactose intolerantie. We hebben een standaard menu, waarin zowel een component in het voorgerecht, de saus bij het hoofdgerecht en de hangop bij het dessert lactose bevatten. Helaas bieden we hier geen alternatief voor aan.

We serveren bijpassende wijnen bij de verschillende gerechten. Liever geen alcohol? Dan zorgen we natuurlijk voor een alternatief.

Je zit tijdens Proeven in de Mauritskazerne samen met alle andere gasten rond een groot foodeiland. Natuurlijk kun je wel naast je partner, vrienden of collega’s zitten.

Vergelijkbaar met een bioscoop. Het geluid komt wel van alle kanten, zodat je echt ondergedompeld wordt in de foodreis die je maakt.

Ons gebouw is rolstoeltoegankelijk, maar de tasting experience vindt plaats aan een hoog kookeiland. Mocht het mogelijk zijn om (met eventuele hulp) plaatst te nemen op de barkruk, dan is dit uiteraard geen probleem. Wel goed om te vermelden: de barkrukken hebben geen armleuningen en een vrij lage rugleuning.

Als ze gek zijn van eten, nieuwe smaken en ervaringen wel. Houd er wel rekening mee dat het programma twee uur duurt. Dat maakt deze beleving vooral geschikt voor oudere kinderen. Wij adviseren vanaf 15 jaar.

Als je geen tickets meer kunt selecteren, dan betekent dit dat er geen tickets meer verkrijgbaar zijn. Helaas hebben we geen reservelijst waar we je op kunnen zetten. Houd onze ticketpagina en social media kanalen in de gaten voor eventuele nieuwe data.

Zowel annuleren als verplaatsen is mogelijk.

  • Annuleren: Stuur een mail naar info@mauritskazerne.nl zodat je reservering zo snel mogelijk geannuleerd kan worden. Het bedrag wordt vanuit Eventbrite teruggestort. Eventbrite brengt voor restitutie wel kosten in rekening, namelijk € 3,11 per kaartje.
  • Verplaatsen: Stuur hiervoor een mail naar info@mauritskazerne.nl en vermeld hierbij naar welke datum je wilt verplaatsen. Wij kijken dan graag wat de mogelijkheden hiervoor zijn.

Voorlopig zijn we alleen op vrijdagavond geopend. Maar blijf ons volgen, misschien breiden we het aantal avonden op termijn uit. 

 

Nee, dit is niet mogelijk

Zeker! Neem even contact op via info@mauritskazerne.nl om de mogelijkheden door te spreken.